Καθηλώνουν στο έδαφος όλα τα Boeing 737 MAX 8 και ΜΑΧ 9 και οι ΗΠΑ

Καθηλώνουν στο έδαφος όλα τα Boeing 737 MAX 8 και ΜΑΧ 9 και οι ΗΠΑ

Καθηλώνουν στο έδαφος όλα τα Boeing 737 MAX 8 και ΜΑΧ 9 και οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διατάξουν την καθήλωση στο έδαφος όλων των αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8 και  MAX 9, μετά την αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία με 157 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών χωρών που έχουν ήδη προχωρήσει στην απαγόρευση των πτήσεων με τους συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών.

«Θα εκδώσουμε επείγουσα διαταγή απαγόρευσης για να καθηλωθούν όλες οι πτήσεις των 737 MAX 8 και 737 MAX 9 και των αεροπλάνων που συνδέονται με αυτήν τη σειρά», δήλωσε ο Τραμπ σε ρεπόρτερ στον Λευκό Οίκο.

Σημειώνεται ότι οι μεγαλύτερες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, UnitedAirlines, American Airlines και Southwest Airlines, όλες τους χρησιμοποιούν τέτοιου τύπου αεροσκάφη στις πτήσεις τους. Ήδη, η American Airlines, που διαθέτει 25 αεροσκάφη 737 MAX, ανακοίνωσε πως θα εργαστεί για τις απαραίτητες αλλαγές δρομολογίων το συντομότερο δυνατό.

Είχαν προηγηθεί έκτακτες συσκέψεις στην αρμόδια ομοσπονδιακή αρχή για τις αερομεταφορές, που ήδη έχει ενημερώσει τις αεροπορικές εταιρείες για την απόφαση.

Η Boeing ανακοίνωσε ότι στηρίζει την απόφαση για την προσωρινή καθήλωση των αεροσκαφών αυτού του τύπου.

Newskamatero

Related Posts

Create AccountLog In Your Account