Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Μόνο 10 νοσοκομεία στη χώρα έχουν πυρασφάλεια

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Μόνο 10 νοσοκομεία στη χώρα έχουν πυρασφάλεια

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Μόνο 10 νοσοκομεία στη χώρα έχουν πυρασφάλεια

Στις τραγικές ελλείψεις υποδομής των δημοσίων νοσοκομείων έρχεται να προστεθεί και η παντελής έλλειψη μέτρων πυροπροστασίας.

Την έλλειψη μέτρων πυροπροστασίας όχι μόνο στο νοσοκομείο ΚΑΤ της Αττικής και σε άλλα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), μετά το τραγικό γεγονός που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στο ΚΑΤ όπου 53χρονος ασθενής κάηκε ζωντανός μέσα στο θάλαμο που νοσηλευόταν.

Όπως υπογραμμίζει η  ΠΟΕΔΗΝ, πιστοποιητικό πυρασφάλειας διαθέτουν μόνο δέκα νοσοκομεία της χώρας και όχι για όλα τα κτίρια που περιλαμβάνονται στις εγκαταστάσεις τους.

Σε ό,τι αφορά το θλιβερό περιστατικό στο ΚΑΤ, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως το νοσοκομείο δεν διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας καθότι δεν διαθέτει συστήματα πυρανίχνευσης και ενεργητικής πυρασφάλειας (σωληνώσεις στην οροφή που θα ρίχνουν αυτόματα νερό). Επιπλέον, όχι μόνο δεν υπήρχε πυρανίχνευση και πυρασφάλεια στο νοσοκομείο, αλλά στους πυροσβεστήρες δεν είχε γίνει αναγόμωση και συντήρηση από το 2016 ενώ θα έπρεπε να γίνεται κάθε χρόνο.

Newskamatero

Related Posts

Επτά συνήθειες που μειώνουν τον κίνδυνο προβλημάτων στο συκώτι (pics)

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επτά συνήθειες που μειώνουν τον κίνδυνο προβλημάτων στο συκώτι (pics)

Create AccountLog In Your Account