Βέμπερ: Ανησυχητικό ότι η ελληνική κυβέρνηση αρνείται το δικαίωμα ψήφου σε 70.000 Έλληνες

Βέμπερ: Ανησυχητικό ότι η ελληνική κυβέρνηση αρνείται το δικαίωμα ψήφου σε 70.000 Έλληνες

Βέμπερ: Ανησυχητικό ότι η ελληνική κυβέρνηση αρνείται το δικαίωμα ψήφου σε 70.000 Έλληνες

Tον προβληματισμό του εκφράζει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις επερχόμενες εκλογές,  Μάνφρεντ Βέμπερ, για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί το Brexit ως δικαιολογία για να αρνηθεί σε 70.000 Έλληνες της Μ. Βρετανίας το δικαίωμα ψήφου.

«Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί το Brexit ως δικαιολογία για να αρνηθεί σε 70.000 Έλληνες υπηκόους το δικαίωμα ψήφου από το Ηνωμένο Βασίλειο στις ευρωεκλογές. Καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν το έχει πράξει.Σε μια δημοκρατία, ο περιορισμός των δικαιωμάτων ψήφου είναι πολύ προβληματικός», υπογραμμίζει με μήνυμά του στο twitter o Μάνφρεντ Βέμπερ. It is worrying that the Greek Government is using Brexit as an excuse to refuse 70,000 Greek nationals the right to vote from the UK in the EU elections. No other EU country has done that. In a democracy, limiting voting rights is very problematic. https://t.co/po3uSkR1kq— Manfred Weber (@ManfredWeber) February 28, 2019

Όπως κατήγγειλε η Νέα Δημοκρατία, η κυβέρνηση με πρόσχημα το Brexit, αποφάσισε να μη δημιουργήσει εκλογικά τμήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο για τους Έλληνες που ζουν εκεί στις επερχόμενες εκλογές, σε αντίθεση με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.Έτσι, στερεί το δικαίωμα σε 70.000 Έλληνες να εκφράσουν την πολιτική τους άποψη.


Newskamatero

Related Posts

Καταιγιστικές εξελίξεις: Τρεις οι δράστες στη δολοφονία της Ειρήνης Λαγούδη

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καταιγιστικές εξελίξεις: Τρεις οι δράστες στη δολοφονία της Ειρήνης Λαγούδη

Εντοπίστηκε νάρκη στο Καστέλι Κισσάμου

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εντοπίστηκε νάρκη στο Καστέλι Κισσάμου

Create AccountLog In Your Account