ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ‘ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ’ ΣΥΜΜΑΧΙΑ! Τουρκικές στολές εκστρατείας θα φοράει ο στρατός των Σκοπιανών…

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ‘ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ’ ΣΥΜΜΑΧΙΑ! Τουρκικές στολές εκστρατείας θα φοράει ο στρατός των Σκοπιανών…

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ‘ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ’ ΣΥΜΜΑΧΙΑ! Τουρκικές στολές εκστρατείας θα φοράει ο στρατός των Σκοπιανών…

Ο σκοπιανός στρατός θα φορά τουρκικές στολές εκστρατείας ενώ η αλβανική γλώσσα θα διδάσκεται προαιρετικά σε δημοτικά, γυμνάσια και Λύκεια.

Αυτές οι ειδήσεις μπορεί να μην φαίνονται εκ πρώτης όψεως κοσμογονικές, αποτελούν μια ισχυρή απόδειξη για τον συνδετικό κρίκο των δύο χωρών στο ήδη υπάρχον σχέδιο άλωσης των Βαλκανίων από την ισλαμική Τουρκία, η οποία προωθεί το σχέδιο της δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας με παράλληλο εξοστρακισμό της Ρωσίας (έχοντας οδηγίες από ΗΠΑ), σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του ίδιου του Ερντογάν.Το Σκοπιανό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε συμφωνία για την αγορά 14.000 στρατιωτικών στολών εκστρατείας με τουρκική πίστωση όμως.

Η προμήθεια θα κοστίσει περίπου 840.000 ευρώ, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις του κρατιδίου θα παραλάβουν τα πάντα, από καπέλα, εσώρουχα, έως παντελόνια σχεδιασμένα σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές από τα τουρκικά εργοστάσια.

Η προμήθεια κρίθηκε ως η φθηνότερη με το κριτήριο της τιμής. Η παραγγελία των στολών των σκοπιανών ενόπλων δυνάμεων θα πραγματοποιηθεί από εταιρείες από την Τουρκία, αναφέρει ο σκοπιανός τύπος.

Πρόκειται για την προμήθεια στολών εκστρατείας η οποία αποτελεί μέρος της κατηγορίας «αγαθά και υπηρεσίες», για τα οποία το Υπουργείο Άμυνας των Σκοπίων έχει πίστωση 30 εκατομμύρια ευρώ.

Με τα χρήματα αυτά ο σκοπιανός στρατός θα πρέπει να αγοράσει μπότες, στολές, τρόφιμα, ανταλλακτικά, να κάνει εκπαίδευση και να πληρώσει τους ξένους στρατιωτικούς συμβούλους (Τούρκοι-Αμερικανοί).

Αυτό το ποσό είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον προϋπολογισμό του στρατού για το 2018, ανέφερε η υπουργός άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα.

«Ο αμυντικός προϋπολογισμός για φέτος έχει αυξηθεί κατά 15%, ενώ η αύξηση για το 2019 σε σύγκριση με την εξισορρόπηση του προϋπολογισμού για το 2018 ήταν πάνω από 33%», δήλωσε η Σεκερίνσκα.

Στον προϋπολογισμό για το επόμενο έτος, το ποσό ανέρχεται σε 135 εκατομμύρια ευρώ, έτσι οι Σκοπιανοί θα έχουν περισσότερα χρήματα για εξοπλισμό και εκσυγχρονισμό των οπλικών τους συστημάτων.

Αυτό που δεν είπαν οι Σκοπιανοί είναι ότι ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων προέρχεται από πιστώσεις της Τουρκίας, η οποία έχει δώσει μέχρι τώρα εντελώς δωρεάν τροχοφόρα οχήματα, ΤΟΜΠ και τώρα και στολές όπως δείχνουν τα πράγματα.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας πριν αρκετούς μήνες, είχαμε αναφέρει την παράδοση στους Σκοπιανούς οκτώ τουρκικών θωρακισμένων οχημάτων Kobra με ειδική αντι-ναρκική προστασία, με την επίσημη δικαιολογία ότι προορίζονται για «ειρηνευτικές αποστολές», γενικώς και αορίστως. Δεν πείθουν κανένα Έλληνα για τα αληθινά σχέδια των Τούρκων.

Με τις παραδόσεις αυτές αυξήθηκε η μαχητική ικανότητα του στρατού των Σκοπίων σε ειδικού τύπου επιχειρήσεις.

Αυτή είναι η φανερή πλευρά των τουρκο-σκοπιανών αμυντικών σχέσεων, διότι σίγουρα υπάρχει και «σκοτεινή πλευρά», με την ανταλλαγή ανάμεσα «στρατιωτικών πληροφοριών» με στόχο φυσικά την Ελλάδα και μόνο αυτή.

Ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, τότε, μιλώντας για την δωρεά τόνισε ότι η Τουρκία έχει δώσει 1.5 εκατομμύριο δολάρια ως στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην χώρα του».

Ο ίδιος επίσης επισήμανε ότι η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που παρέχουν τη μεγαλύτερη υποστήριξη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του και ευχαρίστησε την Άγκυρα για την βοήθεια στην πορεία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

pentapostagma.gr

Newskamatero

Related Posts

Create AccountLog In Your Account