Η Goldman Sachs «χτύπησε» με 200 εκατ. για ξενοδοχεία διάσημης ελληνικής αλυσίδας

Η Goldman Sachs «χτύπησε» με 200 εκατ. για ξενοδοχεία διάσημης ελληνικής αλυσίδας

Η Goldman Sachs «χτύπησε» με 200 εκατ. για ξενοδοχεία διάσημης ελληνικής αλυσίδας

Το deal που διαπραγματεύτηκε σε χρόνους ρεκόρ για τις μονάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς

Μια επιχειρηματική κίνηση που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα και την αγορά των ξενοδοχείων στην Ελλάδα έρχεται στο φως: η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, μέσω του fund ειδικών ευκαιριών που έχει ιδρύσει ο τραπεζικός όμιλος (Special Opportunities Fund), «χτύπησε» προσφέροντας 200 εκατ. ευρώ για να αγοράσει ξενοδοχεία της διάσημης αλυσίδας Electra Hotels & Resorts.

Οι μονάδες που περιλαμβάνονται στο «παζάρι» της τελευταίας στιγμής βρίσκονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Κρήτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, το deal διαπραγματεύτηκε σε χρόνους ρεκόρ, ωστόσο ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Τα ξενοδοχεία «Electra» έκλεισαν το 2015 μισό αιώνα ζωής και έχουν αφήσει το στίγμα τους στον ελληνικό τουρισμό. Πρόκειται για μια αλυσίδα που διαθέτει ορισμένα από τα πλέον γνωστά ξενοδοχεία της Ελλάδας, όπως το Electra Palace στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και τα Electra στην Ερμού και στην Πλάκα, στην καρδιά της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η αλυσίδα βρίσκεται σε στενές συνομιλίες με την Goldman Sachs. Μάλιστα, η επενδυτική τράπεζα ενδιαφέρεται να εξαγοράσει η ίδια τα ξενοδοχεία, με δικά της κεφάλαια και όχι διαχειριζόμενη κεφάλαια και προσφορές εκ μέρους των πελατών της.

Για την ώρα, όμως, οι υπογραφές δεν έχουν μπει καθώς, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι μέτοχοι των «Electra» έχουν χωριστεί σε δυο στρατόπεδα σχετικά με τη συμφωνία αυτή.

Στην αλυσίδα συμμετέχουν από την ίδρυσή της τρεις οικογένειες, ενώ στο σχήμα έχει εμπλακεί και η δεύτερη γενιά, οι διάδοχοι των ιδρυτών της (ιδρύθηκε το 1965).

Το σημείο που φαίνεται να «κρατά» για την ώρα την ολοκλήρωση του deal με την Goldman Sachs είναι η δαιδαλώδης εταιρική διάρθρωση της αλυσίδας που διαθέτει 5 ξενοδοχειακές μονάδες συνολικά, καθώς κάθε μονάδα ανήκει σε ξεχωριστή εταιρεία με διαφορετική συμμετοχή των οικογενειών που έχουν στα χέρια τους, τους τίτλους ιδιοκτησίας.

  • Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα

Newskamatero

Related Posts

Create AccountLog In Your Account