Τα πάνω κάτω στις Πανελλαδικές – Ποιοι θα δίνουν εξετάσεις και ποιοι όχι

Τα πάνω κάτω στις Πανελλαδικές – Ποιοι θα δίνουν εξετάσεις και ποιοι όχι

Τα πάνω κάτω στις Πανελλαδικές – Ποιοι θα δίνουν εξετάσεις και ποιοι όχι

ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ» ΚΑΙ ΟΙ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ» ΣΧΟΛΕΣ – ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας – Πότε θα ισχύσει και πώς θα γίνει ο διαχωρισμός των σχολών

Ειδικότερα, όπως είπε ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, οι σχολές θα διαχωριστούν σε «πράσινες», αυτές με τη λιγότερη ζήτηση, όπου οι υποψήφιοι θα μπαίνουν χωρίς εξετάσεις και σε «κόκκινες» με τη μεγαλύτερη ζήτηση, στις οποίες η εισαγωγή θα γίνεται με το σύστημα των Πανελλαδικών.

Με δεδομένο το ότι το χρώμα κάθε σχολής θα καθορίζεται από τη ζήτηση, οι σχολές θα μπορούν να αλλάζουν κατηγορία. Μία σχολή που την πρώτη χρονιά έχει «πράσινο» χρώμα και η εισαγωγή γίνεται χωρίς Πανελλαδικές, μπορεί να αλλάξει κατηγορία το επόμενο έτος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή, ο κ. Γαβρόγλου προανήγγειλε ότι το νομοσχέδιο για την αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Οι αλλαγές, σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης, θα τεθούν σε ισχύ από τη σχολική χρονιά 2019-2020, δηλαδή θα αφορά για πρώτη φορά τους μαθητές που θα δώσουν πανελλαδικές το καλοκαίρι του 2020.

Newskamatero

Related Posts

Διορισμοί 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών μετά από έντεκα χρόνια

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διορισμοί 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών μετά από έντεκα χρόνια

Create AccountLog In Your Account