Νέο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου

Νέο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου

Νέο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου

Δεκάδες οι θάνατοι από την επιδημία φέτος. Υπερπενταπλάσια μέχρι τώρα τα κρούσματα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ακόμα ένας άνθρωπος μολύνθηκε από τον ιό του Δυτικού Νείλου, αυτή τη φορά στη Λαμία.

Είναι το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στο Νοσοκομείο της Λαμίας. Συγκεκριμένα  επιβεβαιώθηκε σε έναν 67χρονο άνδρα, που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από την προηγούμενη Παρασκευή (5/10).

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, o ηλικιωμένος άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα μηνιγγίτιδας, όμως οι εργαστηριακές αναλύσεις έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο παρακολουθεί την συχνότητα των κρουσμάτων, που έχουν αυξηθεί αρκετά τη φετινή περίοδο εξαιτίας των κλιματολογικών συνθηκών που ευνόησαν την αναπαραγωγή των κουνουπιών.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά 289 κρούσματα εκ των οποίων τα 220 έχουν εκδηλώσει συμπτώματα που επηρεάζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα, άσηπτη μηνιγγίτιδα ή μηνιγγοεγκεφαλίτιδα), ενώ οι θάνατοι μέχρι τις 9 Οκτωβρίου ήταν 34.

Πέρσι τα κρούσματα ήταν όλα κι όλα 48, ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια (2015 και 2016) ο ιός δεν είχε κάνει την εμφάνισή του στη χώρα μας.

Newskamatero

Related Posts

Create AccountLog In Your Account