Μπορεί μια εφαρμογή στο κινητό να προβλέψει την εγκυμοσύνη;

Μπορεί μια εφαρμογή στο κινητό να προβλέψει την εγκυμοσύνη;

Μπορεί μια εφαρμογή στο κινητό να προβλέψει την εγκυμοσύνη;

Μια εφαρμογή αντισύλληψης, η οποία στηρίζεται στην πρόβλεψη των γόνιμων ημερών θα διευκολύνει τις γυναίκες για να προγραμματίσουν την εγκυμοσύνη τους. Στην ουσία, το κινητό τηλέφωνο μέσω των πληροφοριών που του δίνει ο χρήστης, αφενώς μετράει τη θερμοκρασία σώματος αφετέρου μετράει τις ημέρες γονιμότητας, λαμβάνοντας υπόψη τον εμμηνορροϊκό  κύκλο.

Ηδη, η  Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τη διαφήμιση για την εν λόγω εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα.

Η εφαρμογή Natural Cycles

Η εφαρμογή ομαδοποιεί τις ημέρες ως πράσινες ή κόκκινες.

Η γονιμότητα ορίζεται με χρώμα κόκκινο. Αν οι χρήστες θέλουν να μην κάνουν παιδιά, η εφαρμογή συμβουλεύει να αποφεύγουν το σεξ ή να χρησιμοποιούν μεθόδους αντισύλληψης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Natural Cycles, η εφαρμογή έχει αποδειχθεί ότι είναι 93% αποτελεσματική στην αποφυγή ανεπιθύμητων κυήσεων.

Η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων(Advertising Standards Authority) που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι ξεκίνησε έρευνα για την εφαρμογή Natural Cucles μετά από αναφορές ότι γυναίκες έμειναν έγκυες κατά τη χρήση τους,ενώ δεν ήθελαν, γιατί παραπλανήθηκαν από το προειδοποιητικό χρώμα της εφαρμογής. Τον Ιανουάριο, η εφαρμογή, άνοιξε πάλι συζητήσεις για την αποτελεσματικότητά της καθώς ύστερα από  έρευνα από τις σουηδικές ιατρικές αρχές, 37 γυναίκες που χρησιμοποίησαν την εφαρμογή έμειναν έγκυες,ενώ δεν το επιδίωκαν.

Newskamatero

Related Posts

Google Doodle: Αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Google Doodle: Αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Create AccountLog In Your Account