Το ΝΑΤΟ κατέλαβε τον υδροηλεκτρικό σταθμό της Μιτροβίτσα και περικύκλωσε τους Σέρβους της πόλης! (βίντεο)

Το ΝΑΤΟ κατέλαβε τον υδροηλεκτρικό σταθμό της Μιτροβίτσα και περικύκλωσε τους Σέρβους της πόλης! (βίντεο)

Το ΝΑΤΟ κατέλαβε τον υδροηλεκτρικό σταθμό της Μιτροβίτσα και περικύκλωσε τους Σέρβους της πόλης! (βίντεο)
Ο έλεγχος της λίμνης είναι καίριας σημασίας μετά τις προειδοποιήσεις ότι οι Σέρβοι ενδέχεται να δημιουργήσουν εντάσεις και να διακηρύξουν μονομερώς την αυτονομία όπως αναφέρει το «Βαλκανικό Περισκόπιο»

Για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης και σε ενδεχόμενη παύση του υδροηλεκτρικού σταθμού, τα αμερικανικά στρατεύματα από νωρίς το πρωί τοποθετήθηκαν στην είσοδο του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού Γκάζιβόντα, ενώ άρχισαν συγχρόνως περιπολίες γύρω από τη λίμνη.

Παρά, όμως, τις προειδοποιήσεις, η κατάσταση είναι ήρεμη και δεν σημειώθηκε μέχρι χθες κανένα περιστατικό. Οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου είχαν ανακοινώσει ότι θα κηρύξουν μια μορφή αυτονομίας, αλλά φαίνεται ότι τους σταμάτησαν οι εκκλήσεις του προέδρου της ΣερβίαςΟ Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε ανοικτή επιστολή του, τους ζήτησε να μην προβούν σε καμία ενέργεια που θα μπορούσε να οδηγήσει τα πράγματα εναντίον τους.

Η αλήθεια είναι ότι θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα για την Σερβία ειδικότερα ενώ και η Μόσχα παρασκηνιακά ζήτησε από το Βελιγράδι να κατεβάσει τους τόνους για να αποφευχθεί μια αναγκαστική ρωσική επέμβαση που θα δημιουργούσε μια ακόμα κόντρα με το ΝΑΤΟ και κατά βάσην τις ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί προχωρούν έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό περικύκλωσης της Ρωσίας και εκδίωξής της από τα Βαλκάνια. Εν πολλοίς το έχουν καταφέρει και οι μόνοι που τους χαλάνε τα σχέδια είναι οι Σέρβοι και οι σερβικοί πληθυσμοί σε Κόσοβο και Βοσνία.

Η Σερβία έχει απομείνει ο μόνος σύμμαχος των Ρώσων στα Βαλκάνια αλλά οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι περικυκλώνοντάς την και με την μέθοδο των συνεχών ταραχών και της συνεχούς φθοράς από τις εντάσεις με τους αλβανικούς πληθυσμούς θα μπορέσουν στο τέλος να την αναγκάσουν να ενταχθεί και αυτή στο ΝΑΤΟ για να μην χάσει άλλα κομμάτια του εθνικού της «κορμού».

Στην Σερβία όπως και στην Ρωσία έχουν πλήρη γνώση των αμερικανικών σχεδιασμών και βρίσκονται σε μόνιμη επαγρύπνηση. Ξέρουν ότι οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν νέες κρίσεις σε Μιτρόβιτσα και Πρέσεβο.

Newskamatero

Related Posts

Create AccountLog In Your Account