Θεσσαλονίκη: 3 χρόνια φυλακή στον ραδιοπειρατή «δημοσιογράφο»

Θεσσαλονίκη: 3 χρόνια φυλακή στον ραδιοπειρατή «δημοσιογράφο»

Θεσσαλονίκη: 3 χρόνια φυλακή στον ραδιοπειρατή «δημοσιογράφο»

Σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ένας 53χρονος στην Θεσσαλονίκη που είχε συλληφθεί με την κατηγορία ότι είχε πάρει 20.000 ευρώ ως προκαταβολή για τις… υπηρεσίες του.

Ο δράστης είχε δηλώσει ότι εκπροσωπούσε οικογένεια ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία νοσηλεύτηκε σε Μονάδα Παροχής Υγείας Ηλικιωμένων από τις αρχές έως τα μέσα Ιουλίου 2018 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην Θεσσαλονίκη, όπου απεβίωσε.

Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο η ιδιοκτήτρια της Μονάδας, ο 53χρονος παρουσιάστηκε με ψευδώνυμο και απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα επικαλούμενος την δήθεν ιδιότητα του δημοσιογράφου και ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις σχετικά με την λειτουργία της επιχείρησης.

Όπως κατέθεσε πάντως η ανιψιά της αποθανούσης, η οποία γνώριζε τον 53χρονο – είναι σύζυγος φίλης της – η ίδια δεν ήξερε ότι ζήτησε χρήματα, ούτε αξίωσε από την επιχείρηση αποζημίωση για τις άσχημες συνθήκες φύλαξης που διαπίστωσε κατά την επίσκεψή της στην κλινική.

Όσο για την δημοσιογραφική ταυτότητα του 53χρονου, αν και προσκομίστηκε έγγραφο από την πολιτική αγωγή ότι δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΜΘ, ισχυρίστηκε ότι είναι δημοσιογράφος εδώ και 35 χρόνια και ξεκίνησε να εργάζεται ως …Ραδιοπειρατής την δεκαετία του 1980, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο.

Απολογούμενος, ωστόσο, έπεσε σε αντιφάσεις δηλώνοντας ότι πήρε τα προσημειωμένα χρήματα για να τα δώσει στην οικογένεια της θανούσης χωρίς όμως να τον έχει εξουσιοδοτήσει κανείς.

Σε άλλο δε σημείο της απολογίας του, μίλησε για «πλεκτάνη σε βάρος του προκειμένου να σταματήσει την έρευνα».

Newskamatero

Related Posts

Ανατροπή στην υπόθεση βιασμού και αιμομιξίας στη Ζάκυνθο!

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανατροπή στην υπόθεση βιασμού και αιμομιξίας στη Ζάκυνθο!

Create AccountLog In Your Account