Ο Ρονάλντο δίνει 19 εκ. στην Εφορία για να μην πάει φυλακή

Ο Ρονάλντο δίνει 19 εκ. στην Εφορία για να μην πάει φυλακή

Ο Ρονάλντο δίνει 19 εκ. στην Εφορία για να μην πάει φυλακή

Ο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου κατέληξε σε συμβιβασμό για τις υποθέσεις φοροδιαφυγής

Σε συμβιβασμό κατέληξαν οι Ισπανικές φορολογικές αρχές με τον διάσημο Πορτογάλο ποδοσφαιριστή Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος δέχθηκε να καταβάλει το ποσό των 19 εκατ. ευρώ, προκειμένου να διευθετήσει η υπόθεση φοροδιαφυγής που τον βαρύνει και να αποφύγει την ποινή φυλάκισης 2 ετών που του έχει επιβληθεί από την Ισπανική Δικαιοσύνη, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο 33χρονος πρώην επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος μετεγγράφηκε πριν από λίγο καιρό στη Γιουβέντους, απέκρυψε σύμφωνα με τις Ισπανικές φορολογικές αρχές μέσω offshore εταιρειών στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους και την Ιρλανδία, εισοδήματα που κέρδισε στην Ισπανία από τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της εικόνας του. Ειδικότερα, το 2014 καθυστέρησε να δηλώσει εισόδημα ύψους 11,5 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2011-2014, όταν τα κέρδη του στη χώρα ανήλθαν σε 43 εκατ. ευρώ.

Επίσης, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 28,4 εκατ. ευρώ από δικαιώματα εκμετάλλευσης της εικόνας του, που συμφωνήθηκαν για την περίοδο 2015-2020. Σύμφωνα με την Ισπανική ένωση φορολογικών υπηρεσιών Gestha, εάν ο διάσημος ποδοσφαιριστής δεν προχωρούσε σε διακανονισμό, θα βρισκόταν αντιμέτωπος με πρόστιμο συνολικού ύψους 28 εκατ. ευρώ και ποινές φυλάκισης 3 ετών για την μία υπόθεση και 5 ετών για την άλλη.

Newskamatero

Related Posts

Create AccountLog In Your Account