Ο Ντιμιτρόφ το φωνάζει όπως και ο Ζάεφ: Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε την μακεδονική γλώσσα

Ο Ντιμιτρόφ το φωνάζει όπως και ο Ζάεφ: Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε την μακεδονική γλώσσα

Ο Ντιμιτρόφ το φωνάζει όπως και ο Ζάεφ: Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε την μακεδονική γλώσσα

«Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα» υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο European Western Balkans.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι «καταφέραμε να βρούμε έναν τρόπο, ώστε να διακρίνουμε επαρκώς και σε ικανοποιητικό βαθμό το τι εννοούμε Μακεδονία εδώ στην ΠΓΔΜ και τι εννοούν Μακεδονία εκεί στην Ελλάδα. Οι Έλληνες έκαναν λιγότερα, καθώς δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι γι’ αυτούς, αλλά και πάλι πρόκειται για έναν δύσκολο συμβιβασμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρωτοφανές: Με δύο γραμμές η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ για το Σκοπιανό

Αυτά συμβαίνουν, όμως, όταν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ζητήματα εξωτερικής πολιτικής με προχειρότητα. Η Συμφωνία των Πρεσπών κατέρρευσε με το που υπογράφηκε και κατ επέκταση δημιουργούνται τετελεσμένα που δύσκολα ανατρέπονται.

Σε αυτό συμβάλλει και η συμμαχία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που κατάφερε να δημιουργήσει μία άνευ προηγουμένου εικόνα, Τσίπρας και Καμμένος να περιδιαβαίνουν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ εκφράζοντας παντελώς διαφορετικές απόψεις!

Από την μία είχαμε τον Αλέξη Τσίπρα να δέχεται τα συγχαρητήρια των συμμάχων για την «επίλυση» στο ζήτημα του ονόματος με την ΠΓΔΜ με τον Γενικό Γραμματέα μάλιστα της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ να αναφέρει πως: «ξεκινούν οι ενταξιακές συνομιλίες με το ΝΑΤΟ, αλλά χρειάζεται η ολοκλήρωση όλων των εθνικών διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του συντάγματος της χώρας, ούτως ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία που επετεύχθη με την Αθήνα και στη συνέχεια το ΝΑΤΟ να καλέσει τη χώρα να γίνει το 30ο μέλος της Συμμαχίας».

Από την άλλη έχουμε τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνάς σε μία τελείως διαφορετική γραμμή. Ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά αντίθετος με την Συμφωνία των Πρεσπών εκτιμώντας μάλιστα πως δεν πρόκειται να περάσει από την ελληνική Βουλή.

Κατά τις αναφορές του Πάνου Κάμμένου «η συμφωνία δεν πρόκειται να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή στην Ελλάδα, καθώς η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν αποδέχεται τον όρο ‘’Μακεδονία’’»και συνέχισε λέγοντας «δεν πιστεύω ότι μπορεί να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών και να εγκριθεί από τη Βουλή. Θα συνεχίσουν να συλλέγουν προσκλήσεις, ίσως βγάζουν και φωτογραφίες αλλά όσο χρησιμοποιούν το όνομα Μακεδονία θα είναι εκτός ΝΑΤΟ. Όσο δεν θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή, δεν θα έχουμε εκλογές» υποστήριξε σε συνομιλητές του ο Πάνος Καμμένος υπονοώντας ότι όταν έρθει η συμφωνία για κύρωση στη Βουλή θα προκαλέσει εκλογές.

Newskamatero

Related Posts

Create AccountLog In Your Account