Μητσοτάκης κατά Τσίπρα στη Βουλή: Χάσαμε εξαιτίας σας 34 δισ. κάθε χρόνο

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα στη Βουλή: Χάσαμε εξαιτίας σας 34 δισ. κάθε χρόνο

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα στη Βουλή: Χάσαμε εξαιτίας σας 34 δισ. κάθε χρόνο

«Είστε ανίκανοι να προκαλέσετε αναπτυξιακό σοκ» στην οικονομία ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε ότι συνεχίζει να εμπαίζει τους συνταξιούχους.

Αναφερόμενος στα στοιχεία για την ανάπτυξη που είχε προηγουμένως παραθέσει ο κ. Τσίπρας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η  τάση από τη στιγμή που κτυπήσαμε τον πάτο το 2011 ήταν ανοδική αλλά εκεί που έπρεπε αυτή η τάση να συνεχιστεί ήρθατε εσείς και ο κ. Βαρουφάκης, και το δημοψήφισμα που είχατε το θράσος να υπερασπιστείτε».

«Εάν η τάση συνεχιζόταν όπως προέβλεπαν εκείνη την εποχή και η Ελλάδα θα ακολουθούσε την πορεία Πορτογαλίας, Ιρλανδίας, το ΑΕΠ θα ήταν στα 200 δισ. ευρώ. Σήμερα είναι στα 183 δισ. ευρώ. Χάσατε με τις σαχλαμάρες σας 34 δισ. ΑΕΠ κάθε χρόνο»

Αναφερόμενος στο θέμα των περικοπών των συντάξεων ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Μιλήσατε εσείς για σεβασμό στους συνταξιούχους; Εσείς δεν τάξατε 13η και 14η σύνταξη; Εσείς δεν κόψατε τις συντάξεις; Τους έχετε εξευτελίσει και τους κοροιδεύτε ακόμη και σήμερα;

Ο κ. Μητσοτάκης επεφύλασσε ειδική μνεία και για όσα ανέφερε για την επέτειο του δημοψηφίσματος ο πρωθυπουργός:

«Δηλώνετε υπερήφανοι για το δημοψήφισμα, ενώ έκλεισαν οι τράπεζες.  Μας είπατε τι καλά που τα κάνατε όλα στο δημοψήφισμα. Μόνο που σας διέφυγε ότι σαν αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και του κλεισίματος των τραπεζών, χρειάστηκε και μία τρίτη ανακεφαλαιοποίηση. Καταστρέψατε με το δημοψήφισμα περίπου 25 δισ. ευρώ και χορεύατε τσάμικα στο Σύνταγμα», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Newskamatero

Related Posts

Create AccountLog In Your Account