Συμψηφισμός επιστροφής του ΕΦΚΑ με τρέχουσες εισφορές

Συμψηφισμός επιστροφής του ΕΦΚΑ με τρέχουσες εισφορές

Συμψηφισμός επιστροφής του ΕΦΚΑ με τρέχουσες εισφορές

Πως θα γίνεται η επιστροφή ή ο συμψηφισμός ανάλογα με το ύψος του ποσού

Οι ασφαλισμένοι που δικαιούνται ποσό προς επιστροφή από τον ΕΦΚΑ ως αποτέλεσμα της εκκαθάρισης εισφορών 2017, το ποσό αυτό συμψηφίζεται με τρέχουσες εισφορές, συμπεριλαμβανομένης και της εισφοράς Μαρτίου 2018, όπως ενημερώνει η διοίκηση του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα:

  • Αν το ποσό είναι μικρότερο των 50 ευρώ, θα συμψηφισθεί αυτόματα.
  • Αν είναι μεγαλύτερο των 50,01 ευρώ, μπορεί να συμψηφισθεί, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα έως τις 31 Μαΐου 2018. Η αίτηση υποβάλλεται διαδικτυακά, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ ή στις αρμόδιες υπηρεσίες μη μισθωτών.

Μετά τη πάροδο της προθεσμίας, το ποσό προς επιστροφή θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό (ΙΒΑΝ) των δικαιούχων, που δεν έχουν υποβάλει σχετική αίτηση. Για τη δήλωση του ΙΒΑΝ, έχει δημιουργηθεί σχετική ηλεκτρονική υπηρεσία στον ιστότοπο ΕΦΚΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επιλογή συμψηφισμού του ποσού επιστροφής με τρέχουσες εισφορές διασφαλίζει και αποτρέπει ενδεχόμενη κατάσχεσή του έναντι οφειλών προς οποιοδήποτε τρίτο φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

Newskamatero

Related Posts

Ρύθμιση – ανάσα με πολλές δόσεις – Πως μισθωτοί και συνταξιούχοι θα εξοφλήσουν χρέη σε Εφορία – Ασφαλιστικά Ταμεία

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ρύθμιση – ανάσα με πολλές δόσεις – Πως μισθωτοί και συνταξιούχοι θα εξοφλήσουν χρέη σε Εφορία – Ασφαλιστικά Ταμεία

Create AccountLog In Your Account