Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αύξηση και ποιοι μείωση από αύριο

Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αύξηση και ποιοι μείωση από αύριο

Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αύξηση και ποιοι μείωση από αύριο

Παρακρατήσεις για την εισφορά υπέρ ΑΚΑΓΕ αλλά και επιστροφή των αναδρομικών

Ξεκινά αύριο, Πέμπτη 3 Μαΐου, η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης του Ν. 3986/2011 υπέρ του ΑΚΑΓΕ στα καταβαλλόμενα ποσά των επικουρικών συντάξεων του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΤΕΑΕΠ, ο νέος τρόπος παρακράτησης αφορά συνταξιούχους του Δημοσίου (πρώην ΤΕΑΔΥ), των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ), της Αγροτικής τράπεζας (πρώην ΕΛΕΜ), ασφαλιστικών Ταμείων και Οργανισμών (πρώην ΤΕΑΠΟΚΑ), Εμπορικού Ναυτικού (ΤΕΑΠΙΕΝ), χημικούς (ΤΕΑΧ) και της Ελληνικής Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (ΤΕΑΠΕΡΤ).

Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν επιστροφή αναδρομικών

Αναπροσαρμογές στο ποσό της σύνταξης μηνός Μαΐου και εφεξής, θα έχουν 198.349 δικαιούχοι. Συγκεκριμένα, το όφελος φτάνει έως και 20 ευρώ το μήνα για 144.727 συνταξιούχους, κυμαίνεται από 20 έως 40 ευρώ το μήνα για 40.683 συνταξιούχους, από 40 έως 60 ευρώ το μήνα για 12.862 συνταξιούχους, από 60 έως 83 ευρώ το μήνα για 77 δικαιούχους επικουρικής σύνταξης.

Τα αναδρομικά που προκύπτουν, για τη χρονική περίοδο Ιούνιος 2016 -Απρίλιος 2018, θα πιστωθούν το επόμενο διάστημα απευθείας στους λογαριασμούς των συνταξιούχων. Συνεπώς, όπως διευκρινίζεται, δεν χρειάζεται η υποβολή αιτήσεων ούτε κάποια άλλη ενέργεια εκ μέρους τους.

 

News.gr

Newskamatero

Related Posts

Προς παραγραφή σχεδόν 4.000 υποθέσεις φοροδιαφυγής!

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προς παραγραφή σχεδόν 4.000 υποθέσεις φοροδιαφυγής!

Create AccountLog In Your Account