Ρωσικά βομβαρδιστικά φορτώνουν βλήματα cruise – Μπλόφα ή θα κτυπήσουν τον αμερικανικό Στόλο;

Ρωσικά βομβαρδιστικά φορτώνουν βλήματα cruise – Μπλόφα ή θα κτυπήσουν τον αμερικανικό Στόλο;

Ρωσικά βομβαρδιστικά φορτώνουν βλήματα cruise – Μπλόφα ή θα κτυπήσουν τον αμερικανικό Στόλο;

Τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζουν εκτάκτως για να αποφασίσουν αν θα υπάρξουν κυρώσεις για την χημική επίθεση (η Ρωσία δια του υπουργού Αμυνας Σ.Σοϊγκού λέει οτι δεν υπήρξε τέτοια επίθεση και όλα είναι σκηνοθετημένα) στην ισλαμοκρατούμενη πόλη Ντούμα της ανατολικής Γούτα, σε μία συνεδρίαση που ο πλανήτης κρατάει την ανάσα του σε ότι αφορά το τελικό αποτέλεσμά της.

Ολα αυτά ενώ η ρωσική κοινή γνώμη θεωρεί ως απόλυτα ρεαλιστικό το σενάριο βύθισης σκαφών του αμερικανικού Ναυτικού σε περίπτωση που εξαπολύσουν επίθεση κατά στόχων στη Συρία.

«Προς έκπληξή μου διαπίστωσα ότι η υπόθεση ότι η Ρωσία θα πρέπει να βυθίσει μερικά αμερικανικά πλοία ή να χρησιμοποιήσει βλήματα Kalibr εναντίον αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή έτυχε φυσιολογικής υποδοχής από τους Ρώσους και μάλιστα σε σημείο που θεωρήθηκε ως ρεαλιστική έως και αναπόφευκτη επιλογή», αναφέρεται.

Η ιδέα μιας αναμέτρησης με τις ΗΠΑ, στις οποίες καταλογίζουν ότι δεν παίρνουν σοβαρά τη Ρωσία, κερδίζει όλο και πιο πολύ έδαφος στη χώρα.

Η συνεδρίαση συνεκλήθη με πρωτοβουλία εννέα μελών του Συμβουλίου, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ρωσία είχε εδώ και πολλές ημέρες ενημερώσει την διεθνή κοινή γνώμη ότι ετοιμαζόταν προβοκάτσια των ισλαμιστών και των δυτικών υπηρεσιών με αντικείμενο δήθεν χημική επίθεση κατά πολιτών στη Ανατολική Γούτα.

Το βέτο Ρωσίας και Κίνας είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, την στιγμή που ο Αραβας ύπατος αρμοστής «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» του ΟΗΕ Ζέιντ Ράαντ αλ-Χουσέιν μίλησε για ένα «Συμβούλιο Ασφαλείας παράλυτο από τη χρήση του βέτο» και ζήτησε επίθεση κατά της Συρίας!

«Είναι σαφές ότι η φραστική καταδίκη είναι καταφανώς ανεπαρκής και η επονείδιστη αποτυχία ακόμη και της προσήκουσας έρευνας για κάθε μία καταγγελία για χημικές επιθέσεις από όλες τις πλευρές ενθαρρύνει περαιτέρω τη χρήση αυτών των αποτρόπαιων όπλων και υπονομεύει τη νομιμοποίηση της διεθνούς έννομης τάξης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ζέιντ.

Η Ρωσία προειδοποίησε καθαρά ότι θα αντιδράσει και θα κτυπήσει τις πλατφόρμες όπλων, ναυτικές, χερσαίες και εναέριες από τις οποίες θα εξαπολυθεί επίθεση κατά της Συρίας, ενώ ο υπουργός Αμυνας της Κίνας, Wei Fenghe από την Μόσχα μόλις πριν λίγα 24ωρα προειδοποίησε τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ρώσο ομόλογό του Sergey Shoigu ιθώριο της Συνόδου MCIS τόνισε ότι: «Η κινεζική αντιπροσωπεία ήρθε στη Ρωσία για να γίνουν με σαφήνεια αντιληπτές στις ΗΠΑ οι πολύ στενές σχέσεις μεταξύ των κινεζικών και των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων».

Θα ρισκάρουν οι ΗΠΑ να κτυπήσουν στη Συρία, μαζί με τη Γαλλία και την Βρετανία, ίσως; Πολύ δύσκολο, πέρα από μία μάλλον «συμβολική» επίθεση.

Πάντως ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 θεάθηκαν με βλήματα Kh-55 και Kh-101 φορτωμένα σε ρωσικές βάσεις της Νότιας Στρατιωτικής Διοίκησης.

Πληροφορίες από την Ρωσία μιλάνε και για φόρτωση υπερηχητικών αντιπλοικών βλημάτων Kh-15 των 5 mach. 

‌‌Να σημειώσουμε ότι ηδη από χθες ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας σε μέλη του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας ξεκαθάρισε ότι «Η Ρωσία θα κτυπήσει τις βάσεις εκτόξευσης όπλων που θα κτυπήσουν στην Συρία»

pronews.gr

Newskamatero

Related Posts

Create AccountLog In Your Account