Στην κορύφωσή του το Θείο δράμα με την περιφορά του Επιταφίου [εικόνες]

Στην κορύφωσή του το Θείο δράμα με την περιφορά του Επιταφίου [εικόνες]

Στην κορύφωσή του το Θείο δράμα με την περιφορά του Επιταφίου [εικόνες]
Την κορύφωση του Θείου δράματος την Μεγάλη Παρασκευή με την περιφορά του Επιταφίου βίωσε η Ορθοδοξία με ιδιαίτερη θρησκευτική κατάνυξη.

Στις Εκκλησίες έγινε η περιφορά των ανθοστόλιστων Επιταφίων, με τις υποβλητικές μελωδίες των εγκωμίων του «ω γλυκύ μου έαρ» και του «αι γένεαι πάσαι», να εκφράζουν την οδύνη των χριστιανών για τη θυσία του Θεανθρώπου.

Χιλιάδες πιστοί σε εκκλησίες όλης της χώρας παρακολούθησαν το πρωί την αποκαθήλωση του σώματος του Ιησού από τον σταυρό του μαρτυρίου, ενώ το βράδυ ακολούθησε η περιφορά του επιταφίου.

Δεν ήταν λίγες οι περιοχές της χώρας όπου η περιφορά των Επιταφίων έγινε το μεσημέρι, μετά την τελετή της Αποκαθήλωσης του σώματος του Ιησού από τον σταυρό του μαρτυρίου.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη θα μεταβεί στο Ναό της Αναστάσεως για την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός και θα το μεταφέρει στην Ελλάδα.

Το Αγιο Φως αναμένεται να φτάσει το Μ. Σάββατο στις 18:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» στην Αθήνα και στις 20:30 στον Διεθνή Αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

Newskamatero

Related Posts

Παγκόσμια φρίκη: Βιάστηκε στην Ιρλανδία βρέφος 2 εβδομάδων

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παγκόσμια φρίκη: Βιάστηκε στην Ιρλανδία βρέφος 2 εβδομάδων

Create AccountLog In Your Account