Ο πάμπλουτος Παπαδημητρίου αποφάσισε: «Όχι» σε ευνοϊκή ρύθμιση για εγγυητές δανείων

Ο πάμπλουτος Παπαδημητρίου αποφάσισε: «Όχι» σε ευνοϊκή ρύθμιση για εγγυητές δανείων

«Δεν σκοπεύουμε να νομοθετήσουμε επέκταση προστασίας υπέρ του εγγυητή», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ Γ. Καρρά.

Όπως είπε ο αμερικανοτραφής και πάμπλουτος Παπαδημητρίου, ο καθένας μπορεί να ζητήσει ρύθμιση οφειλών ανάλογα με τις δυνατότητές του και να μπει είτε στο νόμο Κατσέλη, είτε στον εξωδικαστικό. Ο εγγυητής δεν εμποδίζεται να πετύχει τη δική του υπαγωγή εάν βρίσκεται σε ακόμα δυσμενέστερη κατάσταση όμως δεν υφίσταται καμία αναγκαιότητα επέκτασης προστασίας στους εγγυητές, ανέφερε. Η αυτοδίκαιη επέκταση θα οδηγούσε στον κίνδυνο να βρίσκεται εκτεθειμένος ο οφειλέτης και να λαμβάνει μεγαλύτερη δόση από τα δικαστήρια εάν επεκταθεί η προστασία σε εύπορους εγγυητές οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται είτε από αδιαφορία είτε από εκδικητικότητα, εξήγησε ο υπουργός Οικονομίας.

Απαντώντας ο κ. Καρράς αφού υπογράμμισε ότι ο «εγγυητής είναι συνήθως συγγενικό πρόσωπο του οφειλέτη που κάποια στιγμή καλή τη πίστει έβαλε την υπογραφή του κλείνοντας ραντεβού στα τυφλά» εξέφρασε την πλήρη απογοήτευσή του για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Newskamatero

Related Posts

Νέα ευρήματα ανατρέπουν τα δεδομένα για την κατοίκηση στη δυτική Θεσσαλία

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νέα ευρήματα ανατρέπουν τα δεδομένα για την κατοίκηση στη δυτική Θεσσαλία

Create AccountLog In Your Account