Το κύμα κακοκαιρίας «σαρώνει» τη χώρα

Το κύμα κακοκαιρίας «σαρώνει» τη χώρα

https://2.bp.blogspot.com/-FrKrw359p4o/Wk-TlvjRgrI/AAAAAAAAqR0/5DYTUxL5ViAQJY5DZl5864K31GAtUZEVgCLcBGAs/s1600/BBHTxII.jpg

Το νέο κύμακακοκαιρίαςπου πλήττει την Ελλάδα οδήγησε σε χιονοπτώσεις, κυρίως στις ορεινές περιοχές της χώρας, αλλά και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Οι σφοδροί άνεμοι στα Χανιά της Κρήτης είχαν σαν αποτέλεσμα να πέσουν κλαδιά δέντρων, χωρίς, ευτυχώς, να σημειωθούν τραυματισμοί.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να συνδράμει σε τρεις περιπτώσεις. Στην οδό Αρχοντάκη, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, κλαδί καταπλάκωσε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο σημείο, χωρίς να σημειωθούν υλικές ζημιές.

Προβλήματα εντοπίστηκαν και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς οι δυνατοί άνεμοι κράτησαν δεμένο λιμάνι της Κισάμου το πλοίο «Ιονίς», το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο Κίσαμος – Κύθηρα – Πειραιάς.

Τα δρομολόγια από το λιμάνι της Σούδας, με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, έγιναν κανονικά.

Χιονοπτώσεις στην Ελασσόνα

Η πόλη της Λάρισαςβίωσε έντονες βροχοπτώσεις μερικών ωρών, όμως η κακοκαιρία περιορίστηκε εκεί.

Ισχυρότερα φαινόμενα εντοπίστηκαν στην Ελασσόνα, τον Κίσσαβο και τα Φάρσαλα, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, όπου υπήρξαν έντονες χιονοπτώσεις.

Οι τοπικές Αρχές έχουν προειδοποιήσει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να κάνουν χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, όπου είναι απαραίτητο.

Το κύμα κακοκαιρίας «σαρώνει» τη χώρα (pics) -1© Πηγή: Στέργιος Κασσάρος/epiruspost.gr

Στα λευκά το Μέτσοβο

Ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των τουριστών, το Μέτσοβο, έχει ντυθεί στα «λευκά» και η εικόνα είναι μαγευτική.

Δρόμοι, σπίτια και φυσικά τα βουνά έχουν γεμίσει χιόνι.

Newskamatero

Related Posts

Create AccountLog In Your Account