Θαλάσσια ρύπανση από την προσάραξη πλοίου κοντά στη Μύκονο

Θαλάσσια ρύπανση από την προσάραξη πλοίου κοντά στη Μύκονο

Θαλάσσια ρύπανση από την προσάραξη πλοίου κοντά στη Μύκονο

Θαλάσσια ρύπανση από την προσάραξη πλοίου σε νησάκι κοντά στη Μύκονο – Έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες με ιδιώτες δύτες, για την απάντληση των καυσίμων του πλοίου.

Ελαφρά ρύπανση εντοπίστηκε τέσσερις ημέρες μετά την προσάραξη πλοίου στο νησί Τραγονήσι, δίπλα στη Μύκονο, ενώ όπως έγινε γνωστό, πλέον ρίχτηκαν πλωτά φράγματα γύρω από το ναυάγιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας:

Αναφορικά με την προσάραξη του Φ/Γ πλοίου »LITTLE SEYMA» σημαίας Παναμά, την 22/12/2017 με δώδεκα (12) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, μέλη πληρώματος, στη νήσο Τραγονήσι νότιο ανατολικά ν. Μυκόνου γνωρίζεται ότι στην ανωτέρω περιοχή έχουν καταπλεύσει αντιρρυπαντικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και τα Ρ/Κ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧΙΙ» Ν.Π.12109 και Ρ/Κ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΧL» Ν.Π. 11723, τα οποία προέβησαν στην πόντιση πλωτών φραγμάτων πέριξ του ναυαγίου.

Επιπρόσθετα, αεροσκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο μετέβη στην περιοχή εντόπισε λωρίδα ελαφριάς ιριδίζουσας ρύπανσης στις βορειοανατολικές ακτές ν. Τραγονησίου κατά προσέγγιση μήκους περίπου 200 μ. και πλάτους περίπου 5 μ., ενώ πέριξ του ναυαγίου δεν εντοπίστηκε θαλάσσια ρύπανση. Παράλληλα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, διενέργησαν ελέγχους επί του πλοίου και στην περιοχή του ναυαγίου.

Τέλος, από την ανάδοχη εταιρία απορρύπανσης έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες με ιδιώτες δύτες, για την απάντληση των καυσίμων του πλοίου.

Newskamatero

Related Posts

Create AccountLog In Your Account