ΕΝΟΧΛΗΣΗ των ΗΠΑ για το νέο νόμο στη Ρωσία για τα ΞΕΝΑ MEDIA…

ΕΝΟΧΛΗΣΗ των ΗΠΑ για το νέο νόμο στη Ρωσία για τα ΞΕΝΑ MEDIA…

Ο οργανισμός που επιβλέπει τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ είναι πεπεισμένος ότι ο νόμος, σύμφωνα με τον οποίο τα μέσα με ξένη χρηματοδότηση μπορούν να αναγνωριστούν στη Ρωσία από ξένοι πράκτορες  δεν αποτελεί απάντηση στους περιορισμούς της εργασίας των RT και Sputnik στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό αναφέρεται στη δήλωση του επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου για τις Ραδιοτηλεοπτικές Μεταδόσεις (BBG) ΗΠΑ John Lansing.

«Αν και δεν μπορούμε να ξέρουμε το πώς τα νέα βήματα της Ρωσικής κυβέρνησης θα επηρεάσουν το δημοσιογραφικό έργο μας, οποιοσδήποτε ορισμός τέτοιων βημάτων, όπως οι πράξεις που βασίζονται στην αρχή της αμοιβαιότητας, στρεβλώνουν σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες διανομής που έχουν η RT και η Sputnik.

«Τα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του RT και του Sputnik, έχουν την ευκαιρία να δρουν ελεύθερα στις Ηνωμένες Πολιτείες […] Ωστόσο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης της Φωνής της Αμερικής και του Radio Free Europe / Radio Liberty απαγορεύεται να διαθέτουν τηλεόραση και ραδιόφωνο στη Ρωσία», δήλωσε.

Newskamatero

Related Posts

Create AccountLog In Your Account