Εργαλείο του Facebook δείχνει ποιος αλληλεπίδρασε με ψεύτικο ρώσικο λογαριασμό

Εργαλείο του Facebook δείχνει ποιος αλληλεπίδρασε με ψεύτικο ρώσικο λογαριασμό

https://2.bp.blogspot.com/-lIM4qdFLCWk/Whblyi07iBI/AAAAAAAAkGw/YcYTirbhy9cIJps1ETvWH4_PBFzRetaFwCLcBGAs/s1600/ImageHandler.jpg

Το εργαλείο θα δείχνει ποιος χρήστης ήρθε σε επαφή μόνο αν έκανε like ή σχόλιο

Νέο εργαλείο που θα δείχνει σε κάθε χρήστη εάν είχε αλληλεπίδραση με τον στρατό των ρωσικών τρολ θα δημιουργήσει το Facebook.

Το εργαλείο θα δείχνει σε κάθε χρήστη εάν πάτησε το κουμπί “μου αρέσει” ή ακολούθησε ψεύτικους ρωσικούς λογαριασμούς που δημιούργησαν όσοι κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να επηρεάσουν τις εκλογές στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία. Όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα για ειδοποίηση κάθε χρήστη που ήρθε σε επαφή με το περιεχόμενο τέτοιων λογαριασμών.

Η εταιρεία εκτιμά ότι πάνω από 140 εκατομμύρια χρήστες σε Facebook και Instagram ενδέχεται να ήρθαν σε επαφή με μία ιστορία που δημιούργησαν ή διένειμαν οι λογαριασμοί. Την ίδια ώρα, εκτιμάται ότι περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι είδαν διαφημίσεις που αγόρασαν ρωσικοί παράγοντες.
Το εργαλείο θα παρέχει πληροφορίες μόνο σε όσους είχαν κάποια αλληλεπίδραση και όχι σε όσους είδαν το υλικό αλλά δεν προχώρησαν σε κάποια ενέργεια. Σύμφωνα με το Facebook, δεν είναι εφικτό να παρέχει τέτοιες πληροφορίες.

Newskamatero

Related Posts

Νέα ευρήματα ανατρέπουν τα δεδομένα για την κατοίκηση στη δυτική Θεσσαλία

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νέα ευρήματα ανατρέπουν τα δεδομένα για την κατοίκηση στη δυτική Θεσσαλία

Create AccountLog In Your Account