ΚΛΕΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ! ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ! ΚΟΛΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ! ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΑΝΕΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΑΝ ΤΟΝ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!

ΚΛΕΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ! ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ! ΚΟΛΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ! ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΑΝΕΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΑΝ ΤΟΝ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!

koyfontinas_final11-768x568

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναμένεται το πρωί να περάσει το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού. Σε μια… διαδρομή που θα γίνει για πρώτη φορά. Αυτήν από τις φυλακές, με προορισμό τον «έξω κόσμο».
Η μέρα θα είναι ιστορική, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» θα βγει από τη φυλακή.

Έξαλλη η Ντόρα Μπακογιάννη για την άδεια!

Η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε τηλεοπτική παρέμβαση το βράδυ της Τετάρτης, 08.11.2017, στο Action 24 και με δυσκολία μπορούσε να κρύψει τον θυμό της!

«Τι θα κάνει ο κύριος Κουφοντίνας; Και ποιος θα μας δώσει εγγυήσεις για την άδεια; Το πρώτι πιστόλι της 17 Ν, το πιστόλι που ποτέ δεν βρέθηκε και είναι καλά κρυμμένο, είναι πιθανότατα στα χέρια του. Είναι αδιανόητα πράγματα αυτά. Περιμένω επίσημη τροποθέτηση της κυβέρνησης. Δεν μπορεί να κρύβεται! Όλοι αυτοί είτε αυτός λέγεται Τσίπρας, είτε Τόσκας, πρέπει να πάρουν θέση. Τους προκαλώ, δεν τους καλώ απλά να πάρουν θέση!» είπε μεταξύ άλλων.

Δείτε το βίντεο με όσα είπε η Ντόρα Μπακογιάννη

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι’ αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών«.

Δείτε την ανάρτηση

 

Στην ανάρτηση αυτή απάντησε ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτωρ Κουφοντίνας. Ο οποίος έγραψε στο Facebook:

«Πέφτουν οι μάσκες λοιπόν. Βλέπουμε ποιοι παρενέβαιναν στη δικαιοσύνη που αρνιόταν το δικαίωμα στην άδεια εδώ και 8 χρόνια, παραβιάζοντας κατάφωρα και συστηματικά τον νόμο, ζητώντας επίμονα μια δήλωση αποκήρυξης.

Σήμερα δεν έγινε τίποτε άλλο από το πιο απλό και αυτονόητο: Εφαρμόστηκε ο νόμος. Ο ισχύον νόμος. Ο αστικός νόμος. Έστω και με καθυστέρηση 8 ετών. Το μόνο που είναι «αδιανόητο» κ. Μητσοτάκη είναι το θράσος σου. Μια λέξη μόνο: Siemens».

Δείτε την ανάρτηση

 


Πέφτουν οι μάσκες λοιπόν. Βλέπουμε ποιοι παρενέβαιναν στη δικαιοσύνη που αρνιόταν το δικαίωμα στην άδεια εδώ και 8 χρόνια, παραβιάζοντας κατάφωρα και συστηματικά τον νόμο, ζητώντας επίμονα μια δήλωση αποκήρυξης.

Σήμερα δεν έγινε τίποτε άλλο από το πιο απλό και αυτονόητο: Εφαρμόστηκε ο νόμος. Ο ισχύων νόμος. Ο αστικός νόμος. Έστω και με καθυστέρηση 8 ετών.

Μερικά λεπτά αργότερα, στο Twitter αντέδρασε και ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο οποίος έγραψε μόνο μια λέξη: «Ασχολίαστο…«.

Δείτε την ανάρτηση

Ποιος είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Δημήτρης Κουφοντίνας

ωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γεννήθηκε το 1958 στην Τερπνή Βισαλτίας Σερρών. Το 1972 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα, μαζί με τους γονείς του. Τελείωσε το Ε΄ Γυμνάσιο Εξαρχείων και στη συνέχεια φοίτησε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής

Αθηνών. Χωρίς, ωστόσο, να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Από τα παιδικά του χρόνια είχε «πολιτικές ανησυχίες» και ήδη ως μαθητής είχε ενταχθεί στην τοπική οργάνωση της ΠΑΜΚ (σ.σ. μαθητικό τμήμα του ΠΑΣΟΚ) της περιοχής Γκύζη. Μάλιστα υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας του Μαθητικού Αγώνα. Της εφημερίδας των μαθητών του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, στην οποία αρθρογραφούσε συστηματικά.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας στη συνέχεια ήταν από τα πιο δυναμικά στελέχη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Από την οποία όμως τελικά διεγράφη λόγω των ακραίων απόψεών του (σ.σ. ήταν υπέρ του ένοπλου αγώνα για τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας).

Δημήτρης Κουφοντίνας

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Εργάστηκε σε διάφορες θέσεις, καθώς από αρκετά νέος καθότι έμενε μόνος του. Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε και ως μελισσοκόμος, βοηθώντας στην εργασία την Αγγελική Σωτηροπούλου.

17 Νοέμβρη
Ο… μελισσοκόμος Δημήτρης Κουφοντίνας / Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Ο ίδιος ισχυρίσθηκε ότι παρέδιδε κατ’ οίκον μαθήματα Μαθηματικών.

 

 

Η ένταξη στη «17 Νοέμβρη» και ο ρόλος του στην οργάνωση

Σάββας Ξηρός και Δημήτρης Κουφοντίνας / Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
17 Νοέμβρη
Σάββας Ξηρός, Δημήτρης Κουφοντίνας και Χριστόδουλος Ξηρός / Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
17 Νοέμβρη
Σάββας Ξηρός, Δημήτρης Κουφοντίνας και στο βάθος Αλέξανδρος Γιωτόπουλος / Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας γρήγορα εγκατέλειψε την έκφραση μέσω νόμιμων κομμάτων και πέρασε στη ένοπλη δράση. Ετσι, έγινε μέλος της τρομοκρατικης οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Βοηθούσε στη στρατολόγηση νέων μελών και πρωτοστατούσε στις ενέργειες των διάφορων πυρήνων της οργάνωσης.

Ήταν ο ταμίας της οργάνωσης και διαχειριζόταν ένα μέρος από τα χρήματα-προϊόντα των ληστειών. Μοίραζε μικροποσά στους συγκατηγορουμένους του.

Τα κέρδη των ληστειών της «17 Νοέμβρη» ουδέποτε βρέθηκαν… Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μόνο εκείνος και ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος (σ.σ. φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης) γνωρίζουν πού τελικά βρίσκονται τα χρήματα.

Δημήτρης Κουφοντίνας και Χριστόδουλος Ξηρός / Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
Δημήτρης Κουφοντίνας Χριστόδουλος Ξηρός και πίσω ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος/ Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Ήταν παρών στις περισσότερες πράξεις της οργάνωσης για αυτό και έχει δεχθεί πολλές κατηγορίες. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο Δημήτρης Κουφοντίνας χρησιμοποιούσε δύο τουλάχιστον ψευδώνυμα: Το «Δημήτρης Λαμπρόπουλος» και το «Δημήτρης Σωτηρόπουλος».

Η μακρά λίστα του «αίματος»

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας παραδόθηκε τελικά στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αυτοβούλως. Ήταν το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου 2002. Δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της «17 Νοέμβρη».

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για 200 αδικήματα σε 84 ενέργειες. Μεταξύ αυτών και για ανθρωποκτονίες, που διέπραξε ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης, από τις αρχές του 1983.

Μεταξύ άλλων κατηγορήθηκε για τις εξής δολοφονίες:

– 1985: Νίκος Μομφεράτος, εκδότης της Απογευματινής

– 1985: Παναγιώτης Ρουσέτης, οδηγός του Νίκου Μομφεράτου

– 1986: Δημήτρης Αγγελόπουλος, βιομήχανος, πρόεδρος της Χαλυβουργικής

– 1988: Αλ. Αθανασιάδης-Μποδοσάκης, επιχειρηματίας

– 1988: Ουίλιαμ Νορντίν, πλοίαρχος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και Ακόλουθος Αμύνης της αμερικανικής πρεσβείας

– 1989: Παύλος Μπακογιάννης, βουλευτής της ΝΔ

1991: Τσετίν Γιοργκού, Τούρκος διπλωμάτης

– 1992: Αθανάσιος Αξαρλιάν, φοιτητής (σ.σ. σκοτώθηκε κατά την απόπειρα δολοφονίας του τότε υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Παλαιοκρασσά)

Ο φοιτητής Αθανάσιος Αξαρλιάν κείτεται νεκρός, μετά την επίθεση με τηλεπυροδοτούμενη ρουκέτα, στο κέντρο της Αθήνας / Φωτογραφία αρχείου: Eurokiniaai

– 1994: Μιχάλης Βρανόπουλος, διοικητής της Εθνικής Τράπεζας επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

– 1994: Ομέρ Σιπαχίογλου, Τούρκος διπλωμάτης

– 1997: Κώστας Περατικός, εφοπλιστής

– 2000: Στίβεν Σόντερς, ταξίαρχος του Βρετανικού Στρατού Ξηράς και στρατιωτικός ακόλουθος της βρετανικής πρεσβείας

Επίσης, ο Δημήτρης Κουφοντίνας κατηγορήθηκε για συνέργεια σε απόπειρες δολοφονιών και για ενεργή συμμετοχή σε δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις. Πάντως, απαλλάχθηκε από την κλοπή όπλων από το στρατόπεδο Συκουρίου στις 24 Δεκεμβρίου 1989. Κι αυτό διότι η δίωξη που είχε ασκηθεί αφορούσε «κλοπή σε βαθμό πλημμελήματος». Αδίκημα που παραγράφεται στην πενταετία.

Newskamatero

Related Posts

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Αργολίδας, Κορινθίας και Φθιώτιδας

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Αργολίδας, Κορινθίας και Φθιώτιδας

Ένοπλη ληστεία σε πρατήριο καυσίμων στον Ταύρο

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένοπλη ληστεία σε πρατήριο καυσίμων στον Ταύρο

Create AccountLog In Your Account