«Κούρεμα» στο εισόδημα των γιατρών του ΕΣΥ από το νέο μισθολόγιο

«Κούρεμα» στο εισόδημα των γιατρών του ΕΣΥ από το νέο μισθολόγιο

Στάση εργασίας την Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί, έως τις 3 το μεσημέρι

Πλήγμα στα εισοδήματα των γιατρών του ΕΣΥ φέρνει το νέο ιατρικό μισθολόγιο, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και προκηρύσσει στάση εργασίας αύριο, Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, ώρα 11.00- 15.00, και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στην Αθήνα, διεκδικώντας την ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών κατά τα «μνημονιακά» έτη.

«Καταρρίπτονται πανηγυρικά οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που διατυμπάνιζε ότι θα έχουμε «μικρές αλλά σημαντικές αυξήσεις». Το ιατρικό μισθολόγιο πλήττει τα εισοδήματα των γιατρών του ΕΣΥ» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα παραδείγματα που παραθέτει:
-Οι μειώσεις στις καθαρές τακτικές αποδοχές είναι από  30-40 ευρώ τον μήνα για τους Επιμελητές Β’, 50 – 60 ευρώ για τους Επιμελητές Α’ και φτάνουν τα  80-90ευρώ  για τους Διευθυντές.

-Οι μειώσεις  έχουν αναδρομική ισχύ από 1/1/2017 και οι κρατήσεις θα γίνονται σε μία ή περισσότερες δόσεις. -Οι μειώσεις προέρχονται από την ένταξη του επιδόματος βιβλιοθήκης στο βασικό μισθό που πριν ήταν αφορολόγητο και από την αύξηση των κρατήσεων υπέρ του ΜΤΠΥ από το 4 στο 4,5%.
-Οι μειώσεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες με τη νέα μείωση του αφορολόγητου, μημονιακό μέτρο που θα αρχίζει να εφαρμόζεται από το 2018 αν δεν υλοποιηθεί ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα.

Newskamatero

Related Posts

Create Account



Log In Your Account