Συγκίνησε ο 95χρονος που έκανε παρέλαση στη Μυτιλήνη – ΦΩΤΟ

Συγκίνησε ο 95χρονος που έκανε παρέλαση στη Μυτιλήνη – ΦΩΤΟ

Συγκίνησε ο 95χρονος που έκανε παρέλαση στη Μυτιλήνη - ΦΩΤΟ

Ο Αντώνης Αλεξανδρής είναι ένας από τους τελευταίους πολεμιστές του Αλβανικού Μετώπου.

Όπως και κάθε χρόνο, χρόνια τώρα, ο 95χρονος, ο οποίος γεννήθηκε το 1922 στο Σκουτάρο της Λέσβου, παρέλασε μόνος στην Προκυμαία της Μυτιλήνης για άλλη μια φορά με το λάβαρο του Συνδέσμου των θυμάτων και αναπήρων πολέμου του νησιού.

«Κάποτε ήμασταν πολλοί, πολλά θύματα για τη σημαία και την πατρίδα. Πολλά κομμένα χέρια, πολλά κομμένα πόδια, Τώρα λιγοστέψαμε, τελειώνουμε», λέει παρελαύνοντας με σακατεμένα τα ποδάρια συνεχίζοντας να χαμογελά και να δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση πως «άμα το θελήσουμε τις ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Όποιες κι αν είναι…».

Ο Αντώνης Αλεξανδρής υπήρξε κρατούμενος στο στρατόπεδο Παύλου Μελά της Θεσσαλονίκης και μετά στο στρατόπεδο Stein Krems και Bernau «αριθμός κρατουμένου 8425» και πολέμησε μετά και στον Εμφύλιο «γιατί έτσι έπρεπε». Γύρισε σακάτης αλλά δε το έβαλε κάτω…

Όταν τον ρώτησαν πώς τα κατάφερε κι έφτασε 95 χρονών, αυτός απάντησε: «Ο χάρος είναι φίλος μου πια. Ξέρεις πόσες φορές συναντηθήκαμε και με ξεπέρασε; Αλλά και πού ‘σαι…» συμπληρώνει. «Πίνω και κανένα ούζο πότε πότε… Τι ένα δηλαδή… Τσιγάρο δεν έβαλα στο στόμα μου, αλλά ούζο έχω πιει και τρία – τέσσερα λιμάνια» λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και γελά.

Τα τελευταία τρία χρόνια ο Αντώνης Αλεξανδρής με πρωτοβουλία του δημάρχου Σπύρου Γαληνού όταν φτάνει στην εξέδρα των επισήμων ο δήμαρχος τον υποδέχεται και τον οδηγεί πάνω στην εξέδρα για να παρακολουθήσει την υπόλοιπη παρέλαση.

Δείτε τις φωτογραφίες από το lesvospost.com:

 πηγη  enikos

Newskamatero

Related Posts

Στο Μάτι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος -Τέλεσε τρισάγιο για τα θύματα της πυρκαγιάς

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στο Μάτι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος -Τέλεσε τρισάγιο για τα θύματα της πυρκαγιάς

Create AccountLog In Your Account